Jsou biopotraviny zdravější než konvenční potraviny? Jedna britská studie z roku 2014 říká, že jsou biopotraviny zdravější. Jiná studie ze Spojených států z roku 2012 tvrdí, že ne. Oba týmy v metaanalýze vyhodnotily stovky mezinárodních výzkumných zpráv. Nyní curyšský výzkumník potravin Walter Dänzer otevřel zcela nové pole výzkumu. Představuje fotografie zkrystalizovaných potravin, které ukazují velké rozdíly mezi biopotravinami a potravinami konvenčními. 

Chcete sobě nebo někomu jinému udělat radost hodnotným dárkem pod stromeček? Šifra pro vás opět připravila pořádnou nadílku. Vánoční balíčky všech vyšlých čísel a čísel, která vyšla během letošního roku, za skvělou cenu, slevy na předplatné, tištěné i digitální, dárkový certifikát a různé akce…

Poznámka: Snímky pocházejí z knihy „Neviditelná síla v potravinách. Srovnání bio a ne-bio“ (originální název: «Die unsichtbare Kraft in Lebensmitteln. Bio und Nichtbio im Vergleich»). Autor Walter Dänzer; Verlag Bewusstes Dasein, 2014

Překlad: Jan Běhůnek, homaterapie.cz

Zdroj: http://www.beobachter.ch/leben-gesundheit/ernaehrung-genuss/artikel/ernaehrung_bio-unter-der-lupe/

Sdílejte článek na sociálních sítí:

Diskuze