Řezník Peter Klassen vynalezl alternativu k módním smoothies a coffee to go (káva s sebou). Brzy jako nápoj bude existovat „tekuté“ kuřecí nebo hovězí maso. Pětapadesátiletý muž chce své nápoje z masa dostat v září na německý trh. Kromě toho má již distributory pro trh v Lucembursku, Belgii a Francii.

„Zaznamenali jsme velký zájem,“ vysvětluje německý řezník z Porýní-Falcka, „podobný produkt zatím ještě neexistuje.“ Do vývoje této pochoutky investoval cca 1 milion eur. Má v plánu týdně vyrábět 10 000 lahví, později dokonce až 30 000 lahví. „Nápoj mohou pít turisté, sportovci nebo starší osoby, které nemohou pozřít pevnou stravu. To, co teď děláme, je vstup do oblasti tekutých potravin z masa.“

Peter Klassen vynalezl tři druhy nápojů z masa: z kuřecího masa je Poulet Royal, z hovězího pak Butcher Beef a Beef Bombay. Řezník tvrdí, že nevychlazený nápoj vydrží až jeden rok. To by mohlo být zajímavé pro humanitární organizace a ozbrojené síly. Jak se novinka chytne, ale ukáže až čas…

Pokud se Vám naše práce líbí, podpořte ji. Objednejte si předplatné tištěného měsíčníku Šifra, jeho digitální verzi nebo kombinaci obojího.

Můžete nás také podpořit dobrovolným příspěvkem.

Jan Běhůnek, homaterapie.cz

Zdroj: https://deutsch.rt.com/newsticker/54941-deutscher-metzger-bringt-fleisch-getranke/